Ahir diumenge el meu germà i la meva cunyada ens van convidar a dinar,doncs jo vaig dir que faria els postres.
En principi faríem barbacoa però la tramuntana de l’alt Empordà no ens ho va permetre. Així que vam recórrer al nostre estimat “ filipino” ( lloc de menjar preparat) que tinc davant de casa i una solució a quasi bé tots els diumenges.
Aquí al “ filipino” i podem trobar pollastre a l’ast, arròs tres delícies, tallarines, macarrons, canalons, shangais ( palets de pasta de full amb carn a dins) que per cert a la meva neboda li encanten i fins i tot cargols.
Doncs vem agafar una mica de tot i vam dinar com a reis.
I després els meus postres…………. Jo estava nerviosa perquè volia escoltar la opinió de cada un dels començals.
A tothom li va agradar ( a mi em va encantar, tot s’ha de dir, ja ho diu la meva mare que a mi no em fa falta avia, però va ser així), la meva cunyada per aixó va trobar que li faltava una mica de sucre.
Bé aquesta recepta la vaig treure del blog de l’Anna. HTTP://lacocinadeanna.blogspot.com/
Amb el seu permís us explicaré com la vaig fer: ( aquesta vegada vaig tenir d’ajudant la meva mare, la Rosita)
Ingredients:
Per la base del pastís:
Galetes maria i mantega
Per el pastís:
100 g de sucre glas
600ml de nata per muntar
3 clares d’ou
3 fulles de gelatina neutra
El suc de dues llimones
La ratlladura de una llimona.
Per decorar:
½ paquet de gelatina de llimona
¾ got d’aigua.
Preparació:
Primer de tot fem el cul del pastís. Agafem galetes maria les triturem i les barregem amb mantega a de quedar una pasta per poder untar el cul del motlle, amb la foto ho entendreu millor.
En principi faríem barbacoa però la tramuntana de l’alt Empordà no ens ho va permetre. Així que vam recórrer al nostre estimat “ filipino” ( lloc de menjar preparat) que tinc davant de casa i una solució a quasi bé tots els diumenges.
Aquí al “ filipino” i podem trobar pollastre a l’ast, arròs tres delícies, tallarines, macarrons, canalons, shangais ( palets de pasta de full amb carn a dins) que per cert a la meva neboda li encanten i fins i tot cargols.
Doncs vem agafar una mica de tot i vam dinar com a reis.
I després els meus postres…………. Jo estava nerviosa perquè volia escoltar la opinió de cada un dels començals.
A tothom li va agradar ( a mi em va encantar, tot s’ha de dir, ja ho diu la meva mare que a mi no em fa falta avia, però va ser així), la meva cunyada per aixó va trobar que li faltava una mica de sucre.
Bé aquesta recepta la vaig treure del blog de l’Anna. HTTP://lacocinadeanna.blogspot.com/
Amb el seu permís us explicaré com la vaig fer: ( aquesta vegada vaig tenir d’ajudant la meva mare, la Rosita)
Ingredients:
Per la base del pastís:
Galetes maria i mantega
Per el pastís:
100 g de sucre glas
600ml de nata per muntar
3 clares d’ou
3 fulles de gelatina neutra
El suc de dues llimones
La ratlladura de una llimona.
Per decorar:
½ paquet de gelatina de llimona
¾ got d’aigua.
Preparació:
Primer de tot fem el cul del pastís. Agafem galetes maria les triturem i les barregem amb mantega a de quedar una pasta per poder untar el cul del motlle, amb la foto ho entendreu millor.
Després agafem les fulles de gelatina i les posem amb aigua freda durant 5’ aproximadament. Fem el suc amb les dues llimones i ho escalfem, quan el suc estigui calent incorporem les fulles de gelatina ben escorregudes o barregem una mica i ho deixem refredar.
Per altra banda muntem la nata i li barregem la ratlladura d’una llimona, muntem les clares a punt de neu que us quedin ben dures així la massa serà mes fàcil de treballar.
En el bol on tenim la nata muntada i afegim el suc de llimona amb la gelatina ho anem barrejant bé i afegim el sucre glas i les clares a poc a poc. Una vegada tingueu tota la massa barrejada ja o podeu col·locar al motlle i al congelador
Passat una horeta o així feu la gelatina de llimona i la tireu per sobre el pastís, l’escampeu bé i vigileu al torna-ho a posar al congelador que el motlle no us quedi tort.
Doncs ja està. Jo la vaig treure abans de dinar i he de reconèixer que estava una mica congelada per el meu gust.
Espero us hagi agradat i provar-ho.
Bon profit.
Espero us hagi agradat i provar-ho.
Bon profit.
12 comentaris:
Hola Gina,
A veure quan fan una pantalla on podem provar tot el que fas!
Cada cop que hi entro encara que hagi dinat o sopat, hem venen ganes de provar el que hi poses! jajaja.
Ah, i el "filipino" si segueix sent el mateix, m'enrecordo molt dels "palitos" de carn, entenc a ta neboda, jajaj
Apa Adèu.
Gemma (and)
jajaj,doncs preparat per demà que també hi hauràn coses força interssants.
un petò desde l'alt Empordà.
A veure si a la Gemma li prepares alguna cosa hivernal, que per allà dalt ha nevat molt. Portaràs els palets de fondue el divendres? Quin stress m'agafa de cuinar per tú. Em pots ajudar???????
Ah, per cert, li pots dir a "la de la capital" que està convidada també!. Si ho llegeixes ja ho saps!!!!! Però res de japonès.
nenaaaaaaaaaa, t'agrada la mousse de llimona??
Gina, t'ha quedat molt bé. M'agrada molt... i en quan al sucre, la propera vegada una mica més, és que a casa meva massa dolç no ens agrada. Ara ja li trobaràs el punt. Felicitats.
Anna
Ei Laia! Moltes gràcies per convidar-me, però aquest cap de setmana no puc pujar (me'n vaig a Canàries!).
De totes formes, ja he avisat a l' "hotel" que intentaré venir aviat.
Gina, jo també recordo els Shangais! Fa molt temps que tenim el filipino abandonat!
Records des de la capital.
anònim gràcies per visitar-me.
aixó de l'hotel malament ehh,és la teva segona casa jeje.
Si et falla l'hotel, casa meva és una altra opció, plan B, per a les amigues de les meves millors amigues. Ptns i vagi bé per les Canàries.
anonim i laia, us agrada la mousse de llimona??
Mmmmhmhmm, m'encanta la mousse de llimona. L'anònima deu ser a les Canàries, jejeje.
Ja he tornat de Canàries... de fet ja fa dies que he tornat, però fins ara no he tingut temps de posar-me al dia.
Gina, m'agrada el mousse de llimona... de fet m'agraden totes les postres... sobretot les de xocolata! bé, qué t'he de dir... ja ho saps.
Publica un comentari a l'entrada