Com es deuen fer les ensaïmades?, fa temps que m’ho preguntava i al final després de molt remenar per Internet ho he trobat.
No són com les de Mallorca peró qui les va provar es va llepar els dits, sobretot en Dani que és el més llaminer dels dos.
Porta una mica de feina però amb paciència tot surt.
Som-hi
No són com les de Mallorca peró qui les va provar es va llepar els dits, sobretot en Dani que és el més llaminer dels dos.
Porta una mica de feina però amb paciència tot surt.
Som-hi
Ingredients:
750 g de farina de força
300 ml d’aigua
4 ous
50 g de llevat premsat
2 cullerades d’oli ( jo en vaig necessitar més)
Llard de porc
Sucre glas per guarnir.
Preparació:
Prepara un bol bastant gran, afegeix l’aigua, els ous i la sal, barregeu tot.
Tot seguit afegeix la farina i anar remenant amb una cullera de fusta un cop tot barrejat afegeix el llevat mentres el desfàs amb les mans perquè no ens quedin grumolls i torna a barrejar-ho tot bé. Per acabar posa l’oli perquè es desenganxi del bol amassa-la una mica amb la mà i deixa reposar 30’.
Llard de porc
Sucre glas per guarnir.
Preparació:
Prepara un bol bastant gran, afegeix l’aigua, els ous i la sal, barregeu tot.
Tot seguit afegeix la farina i anar remenant amb una cullera de fusta un cop tot barrejat afegeix el llevat mentres el desfàs amb les mans perquè no ens quedin grumolls i torna a barrejar-ho tot bé. Per acabar posa l’oli perquè es desenganxi del bol amassa-la una mica amb la mà i deixa reposar 30’.
Quan hagi passat aquest temps anem agafant trossets de massa i l’estenem fins que veiem la taula on treballem. Li afegim el llard amb les mans, com ho veieu a la fotografia.
Un cop així l’anem enrotllant i un cop tota enrotllada li donem la forma de la ensaïmada, em de deixar una mica d’espai entre l’espiral perquè un cop estigui llevada ja s’enganxarà tot.
Les fiquem totes al forn apagat que llevin com a mínim 3 hores, han de doblar el seu volum.
Han passat les 3 hores i ja les podem anar posant al forn, jo ho vaig fer d’una en una.
A 150º uns 10’.Veureu que la costra us queda dura però ja queden així, un cop estiguin fredes veureu que la textura es la d’una bona ensaïmada. ja li podeu tirar el sucre glas.
A 150º uns 10’.Veureu que la costra us queda dura però ja queden així, un cop estiguin fredes veureu que la textura es la d’una bona ensaïmada. ja li podeu tirar el sucre glas.
24 comentaris:
uooooooooooo!! saps fer ensaïmades!?!?!
d'aquí un parell de mesos tornaré a tenir forn... i prometo intentar-ho!! Si em surten bé, et faré un monument!
PS: nutella... aish! jeje!!
hola gina,te han quedado fantasticas las ensaimadas,buenisimas,con tu permiso tomo nota,un saludo.
Hola Gina,
Ja trobava a faltar les receptes quan les miro a primera hora del matí i ara amb la gana que tinc abans d'anar a dinar. Ufff!!! quina bona pinta que fan.
Petonets
Laia (Cervera)
Què bones! jo tampoc sabia com es feia, i veient el procés no es veu tan difícil, però em sembla que no ho faré, massa complicat!
Quina pinta tenen aquestes ensaimades!!!! Ben ensucrades, com a mi m'agraden!!!!
muy buena pinta.
Pasa't per la meva cuina si us plau
si q estaban buenas, somos 3 testigos!!! Yo me la tomé con una buena taza de colacao, y me absorbió toda la taza, jajajja . Me encanta eso!!!
m'apunto la recepta, gina, perquè no sabia com es feien les ensaimades i aquestes semblen molt bones.
fins aviat!
Es una recepta que també tinc pendent de fer. Però la meva em sembla, que és una mica diferent.
La pinta es fantàstica, jo també en agafo una amb el teu permis!!!!
Gina te ha quedado estupenda la ensaimada, que rica.
Paste por mi blogs a recoger un premio.
Un beso
MARTA. ja veura's que bones i si a sobre li poses nutella doncs....... jeje. gracies per visitar-me.
belen. toma nota y a cocinar ya veras que ricas.
anonim ( Laia) ets llaminiera ehh? prometo fer-ne quan pujeu a l'alt empordà.
ro: anima't que no porta tanta feina.
myriam: no és pq les hagi fet jo, pero la veritat es que van quedar bones, aixó si menjades al moment eh.
regi: ara m'hi passo, gràcies.
cristina: me alegro que us gustasen,menos mal que tengo conejitos de indias.
Manel: al teus fills els hi encantaran.
dolors: doncs podem compartir recepta, espero les facis ben aviat i me'n ensenyis.
pepi, te invito a merendar jeje. ahora me paso por el blog. gracias
ei soc la Roser quina pinta les ensaimades !!! Penso fer-les . Ja et diré com surten ...
Roser anima't que no són difícils de fer.
¡Que pinta! Hola Gina, ¿Puedo utilizar la harina de super Día para la harina de fuerza en esta receta también? Intentaré hacer la receta. Ya te contaré como sale. Un abrazo
sonia: yo creo que si, prueba y me cuentas ok.
Pero... Gina.... que cacho enasaimadas!!!!!!! Que pinta tienen..... uuuu ahora con vasito de leche me vendrian...!!!
Hola Gina,vaya ensaimadas que te has preparado!y encima pones el bote de la nutella!!!
Besos
Hola maca! Tres cosetes:
1. Quines ensaïmades, marededeusenyor, quina pinta! Mai se m'havia acudit fer-ne, però ara estic temptada....
2. He actualitzat els meus blogs de visita obligada, i amb el teu permís... ja hi tens el teu lloc d'honor!
3. Ja tens els Fideus Tahilandesos llestos per ser llegits... espero que t'agradin, per a qualsevol dubte, ja saps on trobar-me!
Abraçadetes!
hola gina encantada siempre seras bienvenida a mi casa.
Saludos y una excelente semana.
olguis
Que buenas unas ensaimadas para un desayuno de domingo con un cafe leche calentito.Mmmmmmmmmmmm.
Me apunto.
Per a fer-vos enveja a tots us diré que vaig ser la convidada d'honor a ca la Gina el dia que les va fer.I estaven bonissimes, i me la vaig menjar amb nutella. Quan dius que em tornes a convidar a berenar????????
Ens podriem haver fet fotos amb la boca ensucrada, jejeje. Quina pinta!!!
Si t'agraden les esaïmades, has de visitar el meu bloc http://cuinapere.blogspot.com/
en breu tindreu la millor recepte i tots els "trucos" d'una bona ensaïmada a l'estil de mallorca
Hola, us recomano una visita al Youtube, podreu veure videos de pastissers mallorquins explicant com es fan... Una imatge val més que mil paraules, oi?
Salut
Publica un comentari a l'entrada