Bé, aquest cap de setmana em tingut una convidada molt especial, ella no té gaire temps per cuinar així que quan ve a Roses o nosaltres anem a Barcelona el cap de setmana és mes aviat culinari.
El diumenge vem decidir de fer empanada, així que ens hi vem posar ben dora, perquè a l’hora de sopar estigues al punt.
Bé us explico com la vem fer, només posaré quantitats de la massa, el farcit el podeu fer com vulgueu.
Som-hi:
Ingredients:
Massa:
El diumenge vem decidir de fer empanada, així que ens hi vem posar ben dora, perquè a l’hora de sopar estigues al punt.
Bé us explico com la vem fer, només posaré quantitats de la massa, el farcit el podeu fer com vulgueu.
Som-hi:
Ingredients:
Massa:
500 g de farina
100 cl d’aigua tèbia
100 cl de llet tèbia
12 cullerades del oli de sofregir la ceba
Una mica de sal
1 culleradeta de pebre vermell dolç
1 sobre de llevat
Per el farcit:
Tonyina
Ceba
Pebrot escalivat
Ou dur
Preparació:
Comencem posant el pebrot al forn per escalivar, i la ceba tallada a tires amb abundant oli a foc molt lent, em de deixar que es confiti.
Quan tinguem tot aixó llest i fred començarem a fer la massa, posem tots els ingredients a dins un bol i anem amassant amb les mans fins que tinguem una bola ben feta, la deixem reposar una horeta per que ens llevi.
Passat aquesta estona donem forma a la massa, hem de tenir dos trossos i deixar una mica per poder decorar, en aquest cas jo vaig fer una trena.
Per altra banda barregem a dins una paella la tonyina, la ceba ben escorreguda i el pebrot, li donem una mica de foc i ja podem farcir la massa, per últim posem l’ou dur per sobre perquè no se’ns trenqui.
Tapem la empanada la lliguem bé per els costats i li afegim la trena o lo que vulgueu, la punxem una mica amb un escuradents i al forn preescalfat a uns 180º. 15’ i llesta, la deixem reposar fins l’hora de sopar.
Ens la podem menjar freda o la tornem a escalfar una mica i ja està.
En Dani i la Gemma la van acompanyar d’una cervesa.
Bon profit, espero que us hagi agradat.
En Dani i la Gemma la van acompanyar d’una cervesa.
Bon profit, espero que us hagi agradat.
17 comentaris:
Jo tampoc tinc gaire temps de cuinar ehhhh! I aquesta empanada a la Gina te molt bona pinta. M'autoconvidaré a sopar (AVISO). Petons.
laia, aqui t'esperem.
Gina: mmmm! Quina cara més bona que fa!!!
M'encanten els pastissos salats i les empanades!!!
Hola Gina!!
Menos mal que acabo de comer, si no me hubiera ido para tu casa a comerme la empanada. Vaya pinta....
Haig de deixar de mirar el teu blog a l'hora de dinar.
Gina!! i si m'adoptes? sóc molt bona nena...
EIII!! que al Juliol ja canvio de pis i tindré cuina nova amb forn!!
Mil petons
sara, la veritat es que ens va quedar bona.
cristina, hubieras hecho tarde jeje.
marta: estas convidada quan vulguis i si t'hi vols quedar doncs ja ho saps. a vere si quan tiguis forn fas alguna cosa boneta.
gracies a totes per visitar-me
La veritat és que estava boníssima!
I he pogut comprobar en primera persona que no costa gens de fer.
Per què quan penses en cuinar tot se't fa una montanya, si quan t'hi poses veus que no té cap complicació?
Gina, moltes gràcies per tot.
Gemma.
La veritat es que te una pinta boní sima, i les fotos de primera, m´ha agradat molt, quan puguis passa per el meu blog, que hi tens una cosa per que la gaudeixis, moltes gracies,. Petonets
anònim ( gemma) la veritat és que poca complicació té, ja ho vas veure. ja saps que estem encantats que pugis quan vulguis a roses.
mome: taba bonaaaaa, jeje, ara passo per el teu bloc.
recepta estupenda per guardar perquè és un plat que segur que agrada tothom.
felicitats!
manel, la veritat és que és una bona recepta per si tens convidats.
Hola Gina te queda muy bien asi la empanada, no entiendo Catalán y no te puedo decir pero se ve rica y la gallega también es así. No tiene diferencia. Un beso.
jose carlos, tienes el traductor al lado, espero te sirva de ayuda.
de todas formas gracias
Que piiiinta!!!!! Con lo que me gustan a mi las empanadas!!!! Seguro que estaba ddeliciosa!!!
¡Qué empanada más buena! Me encanta. Y la cervecita desde luego, la acompaña que da gusto. Un beso. Sonia
lauriteles: la verdad es que estava buenaaaa, la proxima la provare con un poco de tomate.
sonia martin: con que vas acompáñar algo tan bueno?? con agua jejeje. nonono con cervezita jeje.
gracias a las dos por visitarme
Això fa molt bona pinta, haig de fer un plat per demà i ja m'he decidit espero que l'empanada em surti tant bé com la de la foto. Gràcies per l'ajuda!
Publica un comentari a l'entrada