Ja sabeu que fareu de sopar avui??
Ahir després de visitar centenars de blocs de cuina, em vaig adonar que hi ha mil i una maneres de fer una massa, tan sigui per pa, pizza, pastissos………..qualsevol cosa. Després de molt pensar vaig decidir fer la corona pizza ja que l’havia vist a diferents blocs, em va semblar una idea fantàstica a quan a presentació.
Mentre feia el dinar ( que aixó ja ho publicar-he demà) vaig pensar que com a la tarda no seria a casa doncs anar fent la massa, vaig pensar que a lo millor no sortiria bé però quina va ser la meva sorpresa………….. la massa va quedar al punt. Tot i que va pujar tant que en tindré per dues vegades.
Us ho explico i ho anireu entenent.
Som-hi
Ingredients:
Per la massa:
400 g de farina
100 g de farina de força
3 cullerades soperes de farina de blat
Una mica de mantega
125ml de llet
125ml d’aigua
25g de llevat premsat
Per el farcit: ( aquí podeu posar el que més us agradi)
Pernil dolç
Tonyina
Tomàquet fregit
Orenga
Formatge mozzarella
Ceba tendra
Preparació:
Desfem el llevat amb l’aigua una mica calenta perquè es pugui desfer millor, en un bol barregem tots els ingredients menys la mantega. Anem amassant fins que tinguem una massa ben feta. L’estenem amb un rodet i afegim la mantega a trossets.
Un cop tenim la mantega l’anem doblegant com veieu a les fotografies. la deixem reposar, jo em penso que la vaig tenir un parell d’hores.
Passat aquest temps agafem i la tornem amassar perquè torni a baixar una mica el seu volum i barrejar tota la mantega, us quedarà la massa molt llefiscosa però ja us ha de quedar així.
Després la vaig deixar reposar tapada a dins el forn apagat tota la tarda.
Un cop vulgueu sopar doncs la trèiem i veureu que ha pujat tant que en teniu per dues vegades, la talleu per la meitat una la fareu servir ara i l’altre ja la podeu guardar dins al congelador.Estirem la massa i la deixem rodona.
Un cop vulgueu sopar doncs la trèiem i veureu que ha pujat tant que en teniu per dues vegades, la talleu per la meitat una la fareu servir ara i l’altre ja la podeu guardar dins al congelador.Estirem la massa i la deixem rodona.
La pintem amb tomàquet fregit i orenga.
Afegim tots els altres ingredients només per la vora.
La part del mig la tallem a triangles i la pasta restant l’anem col·locant sobre el farcit.
Tornem a tirar una mica d’orenga per sobre i ja la tenim llesta per anar al forn.
Afegim tots els altres ingredients només per la vora.
La part del mig la tallem a triangles i la pasta restant l’anem col·locant sobre el farcit.
Tornem a tirar una mica d’orenga per sobre i ja la tenim llesta per anar al forn.
A 180º uns 20’. Depèn de cada forn.
Espero que us hagi agradat.
Bon profit
8 comentaris:
Recepta fantástica, bona i amb una presentació original.
Feina porta fer la pasta , millor dit, temps, però paga la pena.
que buena pinta tiene esta receta,y con los aros en el centro muy original,seguro que no sobro nada,un saludo.
Si me encantan ese tipo de pizzas son una maravilla! dentro de un tiempo la voy a hacer y ya te contaré...por el momento se termina el jolgorio, que tengo que ponerme a dieta porque sino no va bien!
Un abrazote! y lindo fin de semana!
tot et queda molt bo, i ben presentat
quan puguis passa per el meu blog que tinc un regal per a tu. petons.
Hola Gina!!! M´agrada vore aquest blog escrit al catalá, como be sabras yo soc Valençiana!!!
Molt bona aquesta corona!!!
Hola bona tarda!!
Porto poc temps llegint el teu bloc i la veritat és que em tens al.lucinada. M'encanta perquè ets super original.
M'ha vingut de gust fer aquesta pizza tan original però no sé on puc trobar farina de força i llevat fresc...no sé si és que no m'he fixat mai però no em sona d'haver vist que els venguin a qualsevol lloc. Potser em podries dir a quins establiments els trobes.
Gràcies!!
dolors, la veritat es que val la pena l'esforç.
belen, no sobro ni una miga, menos mal que tengo guardada una bola de masa para otro dia. te animo a que la hagas.
mome, gràcies,gràcies, gràcies,m'ha fet tanta il.lusió que no t'ho pots imaginar.
lauriteles segueixo el teu blog diariament aixó de les amanides m'encanten. pero algun dia pots fer alguna excepció i fer la corona.
cydo, gràcies per visitar-me. al carrefour hi ha la farina de força pero si no m'equivoco a qualsevol super que posi farina de reposteria també val. per el llevat jo el compro al mercadona a la nevera on hi ha el iogurts son paquets de 25g, pero no et preocupis que segur que també farà el pes si hi poses de sobre.espero haver-te ajudat.
que bonita se ve la pizza en corona, nunca la he hecho, pero con tus fotos, parece de lo más facil, cuando pruebe te contaré.
Besitos
Publica un comentari a l'entrada