dijous, 27 de març del 2008

PA DE LLET HOKKAIDO

Doncs com diu l’autor d’aquesta web (http://www.interculturaycocina.blogspot.com/2008/01/amor-primera-vista.htmlna.blogspot.com/2008/01/amor-primera-vista.html) jo també me’n vaig enamorar, el vaig veure per primer cop i vaig pensar mmmm, ho he de provar, si no ho faig no sabre ni si m’agrada ni si el sabré fer.
Ahir em vaig aixecar amb molta energia i com que tenia tots els ingredients que em feien falta doncs mi vaig posar.
No és la feina que porta, sinó el temps d’espera.
Som-hi:

Ingredients:

600 g de farina
20 g de llevat fresc
30 g de llet en pols
60 g de sucre
9 g de sal
1 ou mitjà
210 g de llet tèbia
100 g de nata tèbia

NOTA: els ingredients menys la farina, la llet i la nata, els vaig fer una mica a ull perquè no tinc balança que pesi per grams ( ja la he demanat per el meu sant)

Preparació:

Desfem el llevat amb una mica de la llet tèbia barregem tots els ingredients, fem una massa i la deixem reposar tapada 1h 30’ com a mínim. ( ha de pujar el doble el seu volum).
Mentrestant podem fer altres coses.
Passat aquest temps la treballem una mica perquè torni a baixar i la dividim en quatre parts, en fem boletes i ho deixem reposar tapat uns 20’.



Mentrestant aprofiteu per anar a l’ordinador i mirar aquest blocs de cuina tan xulos.



Passat els 20’ amasseu la massa i aneu fent quatre tires amb l’amplada del motlle on ho ficareu, jo vaig utilitzar els palets dels pinxos I els hi vaig fer una marca, finalment ho enrotlleu I ho aneu col·locant en el motllo que prèviament li haurem col·locat paper vegetal perquè desprès ús sigui molt fàcil treure’l. ho tornem a deixar reposar 1h 30’ tapat fins que torni a doblar el volum.




Em va semblar que el motllo que havia utilitzat era molt gran, peró un cop la massa puja queda perfecte.
Vaig dinar amb nervis pensant que tenia ganes que passés aquella estona per poder-lo posar al forn i provar com havia quedat.Uf per fi el puc posar el forn!!!! la massa a doblat el seu volum, el pinto amb una mica de llet per sobre i al forn a 175º preescalfat.



Jo el vaig tenir al forn uns 20’, després el vaig treure del motlle i el vaig tornar a ficar un parell de minuts més.( depèn de cada forn).
Uauuu ja el tinc fet i fa una oloretaaa, no m’hi puc estar i començo a tirar fotos, pujo dalt i també li ensenyo a la meva mare, si hagués pogut hauria sortit a fora la carrer a passejar-lo com si fos un gos.
Bé, ja està bé avui quan només queda una llesca dins la caixa de llauna, us diré que no és difícil de fer, l’únic com ja us e comentat és el temps d’espera.
Bon profit









19 comentaris:

Andrea ha dit...

Hola Gina! Disculpa que no te puedo escribirte en catalan, es que no se decir gran cosa en ese idioma, queria agradecerte la visita que nos ha permitido conocer tan bonito blog! y gracias por el enlace, para mi estos gestos son como si me ofrecieras a tomar un mate o, a ver? a tomar un vinito con un pan tomato!

Gracias y ya estas tambien en nuestra cocina!
Bon profit! y hasta prontito.
Andrea

gina ha dit...

andrea y pierre gràcias por visitarme. en mi blog hay traductores espero que os sirvan y me visiteis a menudo.

Sara Maria ha dit...

Hola Gina, pel que sembla aquest pa ens enamora a tots... El faré. A més afegiré un enllaç al teu blog en el meu.

a n i s h i ha dit...

Fantastic, a casa agrada molt, el teu esta precios i esponjos.
Petonets.

Cuinagenerosa ha dit...

hola, gina!
gràcies per la visita i pels elogis. m'alegra haver-te conegut perquè, no sé si te n'has adonat, el teu bloc i el meu van néixer amb un dia de diferència, o sigui que no puc més que agrair-te que ja m'hagis enllaçat i jo faré el mateix.
deixa'm temps per estudiar el teu bloc, perquè hi veig moltes coses interessants. aquest brioix mateix està per no deixar-ne ni una engruna.
sort i fins molt aviat!

gina ha dit...

sara maria el teu blog també m'ha captivat així que ens anirem veient per aqui dins.
Ana jo no l'havia fet mai pero quan la vaig veure en el blog que anomeno em vaig quedar amb la boca oberta. i la veritat és que repetiré.
manel, no m'he fixat amb la data, pero ara quan acabi d'escriure aquestes linies hi aniré.
aquest arròs que has fet le de provar i et prometo que quan ho faci el penjo. felicitats i salut,
també ens anirem vient per aqui dins.
gràcies a tots per les vostres paraules.

regi ha dit...

Lo del catala cap problema ....
Je molt bo el pa

Adi ha dit...

Moltes gràcies per la visita. El teu blog està molt interessant i el pa de llet guapo de veras, m'agrada molt.
Uun petò desde Mallorca.

Anònim ha dit...

Está buenisimo éste pan de leche, y voto por la merienda de Dani!!

Granblau ha dit...

No deixes de sorprendre cada dia, ara només manca el tema del Restaurant propi.

Mome ha dit...

ep això està de primera, et fa vindre gana sense tindre'n . felicitats

Laia ha dit...

Em tens acollonida!!!!!! Ara penso en el dia en què remenavem l'ordinador per crear el blog, el projecte del blog. Molt i molt bé, tens un blog genial i m'agrada comprovar cada vegada que passo per aqui l'èxit que te. Continua aixi bonica.

Almudena ha dit...

Hola Gina que tal?este bizcocho tiene una pinta fabulosa,precisamente estaba yo pensando en una buena rebanada untada en nocilla cuando he visto la foto de abajo jeje veo que coincidimos en gustos.
Un beso.

gina ha dit...

Gran blau de moment lo del restaurant queda apartat.
mome vols berenar??
laia. tu a mi si que em tens acollonida amb el sopar de dissabte... és broma, en tinc moltes ganes.
almudena con nocilla está..... de muerte.

Ro ha dit...

Aquesta recepta la tinc impresa des que se la vaig veure a Iban (que tb citava a intercultura) i ja fa dies que la vull fer. T'ha sortit molt bé. A veure si cau! per cert, m'encanta la teva etiqueta: pur orgasme (mai millor dit)

Sonia Martín Mateo ha dit...

Gracias Gina por el comentario que me dejaste en el blog. He venido rapidito a ver el tuyo, y me he quedado impresionada con este pan. Por cierto, me gusta mucho que hayas puesto las fotos del "paso a paso" porque así me he enterado estupendamente. Besos y hasta pronto. Si no te importa te pongo en mi blog.

gina ha dit...

RO prova-la de fer i ja ho veura's no és difícil de fer l'únic és el temps d'espera i el resultat és "pur orgasme" jeje.
SONIA, espero tengas mucha suerte en la nueva aventura de tu blog, te linkaré tambien asi estaremos en contacto.animo y a delante

Sara ha dit...

oooh, Gina... enamorada m'he quedat jo també d'aquest pà!

gina ha dit...

sara prova'l de fer que no és difícil.m'en guardaras un tros??
gràcies per visitar-me